Två människor håller varandras hand

Det ringde en man till mig…

Han hade haft en stroke för några år sedan och var död i 18 minuter, berättade han. Han hade hittat till min telefon via MIA Vidare. Arbetsträning – det låter som något för mig! Nu ville han börja arbeta och komma igång och han hade ringt både vårdcentralen och Arbetsförmedlingen men de hade inget att erbjuda. Eftersom han bor i Stockholm så berättade jag om Samordningsförbundet Stockholms stad. Han var väldigt glad och skulle ringa vidare.
 
Idag ringde han tillbaka igen och ville berätta att en kvinna på Aktivitetsplatsen hade tipsat honom om föreningen Hjärnkraft. Där hade han fått all hjälp han behöver, med balansträning och aktivering. Nu ville han ringa tillbaka och tacka för hjälpen men hade glömt kvinnans namn för minnet sviker honom ibland. Jag är glad att han ringde mig igen.
 
Det fyller mig med hopp, att vi är många som hjälps åt, att lotsa rätt, att erbjuda vår tid, som lyssnar och för att civilsamhället finns med och kompletterar välfärden.

Skip to content